Retete culinare

Restaurante, diete, retete etc.

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Maria » Vin Iun 05, 2015 11:15 pm

AlinE scrie:ce rapida ai fost! merci! maine o pun in aplicare.

Asa fac si tururile de insula, rapid ;)
Pofta buna!
Avatar utilizator
Maria
Consilier
 
Mesaje: 1798
Membru din: Mie Ian 29, 2014 6:53 pm
Has thanked: 14509 times
Been thanked: 8640 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde HHR » Mar Iun 09, 2015 12:53 pm

Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6234
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13854 times
Been thanked: 16906 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Mihaela » Mar Iun 09, 2015 1:52 pm

Nu am incercat. Nu prea ne omoram dupa masline. Teoretic ar trebui sa fie la fel ca pasta de masline care se gaseste prin magazinele din Thassos sau la noi, doar ca e dulce.
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1469
Membru din: Lun Feb 24, 2014 11:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Sâm Iun 13, 2015 9:26 am

Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 2579
Membru din: Dum Feb 23, 2014 6:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9473 times
Been thanked: 8832 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Mie Iun 17, 2015 2:01 pm

Nu mai suna! Ies eu din când în când și-ți arăt plăcuța!
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3894
Membru din: Mar Ian 07, 2014 6:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6324 times
Been thanked: 9148 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Mar Iul 07, 2015 11:02 pm

Reteta de pe peretele unei taverne din Pefkari.
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 2579
Membru din: Dum Feb 23, 2014 6:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9473 times
Been thanked: 8832 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Joi Aug 06, 2015 9:40 am

O inghetata?
Eu am uitat unde am pus formele...le-am pus bine :crazy:
http://amanicolae.ro/inghetata-cu-nectarine-si-vanilie/
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 2579
Membru din: Dum Feb 23, 2014 6:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9473 times
Been thanked: 8832 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Mihaela » Vin Sep 18, 2015 11:27 am

Bouyourdi
Ingrediente:
-1 lingurita ulei masline
-100 g branza feta
-100 g cascaval
-50 g ciuperci
-1/2 ardei kapia
- 1 rosie
-piper, sare, oregano dupa gust
Am uns vasul cu ulei de masline, apoi am taiat cubulete rosiile, ardeiul, ciupercile si le-am amestecat cu condimentele. Am pus branza, apoi am pus amestecul de legume. Am ras cascavalul deasupra(cred totusi ca merge mai bine pus felii subtiri). Am pus folie de aluminiu si am bagat la cuptorul preincalzit vreo 25 minute. Dupa cele 25 minute am dat folia la o parte si am mai lasat inca 5 minute in cuptor ca sa prinda crusta. Nu stiu cum e cu temperatura la cuptoarele electrice, eu am dat pe treapta 5 care este maxim la cuptorul cu gaze. Mi-a iesit exact acelasi gust ca la tavernele din Thassos. Pofta buna!
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1469
Membru din: Lun Feb 24, 2014 11:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde valiman » Vin Oct 02, 2015 10:02 pm

Am dus reteta asta putin mai departe:
Am copt niste ardei mai mititei in care am introdus cate o feliuta de branza maturata de capra.
Si am facut straturi de felii de rosii, cas afumat (asta era prin frigider), putina branza sfaramata, piper, ardei iute, piper, oregano, ardeii copti, ulei de masline din belsug.
Asta de doua ori.
Am acoperit cu cas afumat.
La cuptor la 200 gr, intai cu capacul de pamant al vasului, apoi fara, cam 30 minute.
Minunat.
valiman
 
Mesaje: 73
Membru din: Mie Ian 08, 2014 9:36 pm
Has thanked: 374 times
Been thanked: 194 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Joi Ian 12, 2017 9:21 pm

Am folosât morcoz, țeler, păstârnac, thipăruși dulci, ceapă (tăite-tăite tocate), morareu, petrinjel verde. Păsulă, mai mniculuță da hiartă, on ptic die rișcaș. Le-am împocălit în frunză die cureti morat dar am făcut oareșcâte și în frunză die dyiță.
Piroște cu păsulă by Mircea Groza


ați priceput? :D

mai multe rețete găsiți pe pagina de FB a lui Mircea Groza. https://www.facebook.com/groza.mircea

bouns :mrgreen:

"Aista fel die mâncare îl faci iarna când ai și die una și die alta. Amu, după sărbători curethiu îi numa bun, morat binie, ptișca-i afumată, poț punie ș-on dărab die pecie...cum ț-a plăce...amu și ptișca, că o-ai făcut că păsat, că o-ai făcut cu rișcaș, tăt bună a hi, numa să aibă ș-on ptic die carne în ie...
Die oarecumva nu ț-o rămas ptișca după sărbători poț face mâncarea aiasta și cu MAȚU CURULI...
-Ce maț, bunică?
-Mațu curuli! Unii mai domnoși îi zâc mațu gros, noa, dă-le pace, ț-oi spunie odată cum să face și aista că nu-i mare lucru...și cum îț spui, ie o căpățână die curethi, după ce o-ai scos din hurdău, spal-o binie, o poț și lăsa o țâră în apă rece să mai iasă sarea...o tai dup-aceie scrijele, scrijele, da nu tare mânânțele, coată on ceaon mai gros, punie pă fundu lui oarece crenji die morar și die cimbru, nu multie că-i mai zdrobdi niște cimbru și pă la mnișlocu ceaonului...așază on rând die curethi, așe cam la doauă jejite, mai punie o frunză die dafin-doauă, cimbru cum ț-am spus și podiești așe cu scrijeluță die clisă cu cărniță pân ie, mai subțârele scrijelile să să toptească iutie să ungă curethiu. Noa așe! Amu așază ptișca o mațu, afumatie! și oareșce dăraburi die pecie, amu zdrobdiești păstă iele cimbru...nu carecumva să tie schepti să pui sare că sare are bugătă și carnea și curethiu. Iară pui curethi și oarece morar. Sloboz apă caldă, nu multă, numa cât vezi că-i acolo, să nu treacă păstă curethi...Noa amu, pui fideu și după ce începe a hierbe traj ceaonu la marjinea ploaptănului ori îl baji în ler că nu mai ai treabă cu iel tri-patru ceasuri. Când îi gata și îi lua numa fideu ș-or ieși aburii cia pân tătă casa api mintenaș îi ave o poftă die Doamne feri! Da tăt ar mere nainte on feldeț die pălincă...Să-ț hie die binie!"
Nu mai suna! Ies eu din când în când și-ți arăt plăcuța!
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3894
Membru din: Mar Ian 07, 2014 6:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6324 times
Been thanked: 9148 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde April » Dum Dec 03, 2017 2:09 pm

the first Restaurant of Human Meat in the World
http://blackvines.us/bv-videos/they-ope ... the-world/
And the question we all ask ourselves, how do they get the meat?
The people before dying decide to sell their bodies to the peculiar restaurant, approximately for about 30 thousand euros or 35,799 dollars, this is the balance that those interested can leave their families, logically they are the only ones who can claim the money.
Only people who die young can sign the contract, in which they are subject to a special diet, where the meat is suitable for consumption.
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9015
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 22031 times
Been thanked: 22017 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde iuliangrecu » Dum Dec 03, 2017 2:23 pm

Mai era pe undeva un restaurant cu fetusi (umani) in meniu, daca e sa fie adevarate toate stirile astea, e clar ca ne ducem p... de suflet..


Sent from my iPhone using Tapatalk
-Esti gay? -Nu. De ce? -Te-am văzut vorbind cu un gay. -Nu sunt nici retardat și totuși vorbesc cu tine
Avatar utilizator
iuliangrecu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 3858
Membru din: Lun Ian 05, 2015 3:52 pm
Has thanked: 13345 times
Been thanked: 10084 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde damblagiu » Lun Dec 04, 2017 5:20 pm

iuliangrecu scrie:Mai era pe undeva un restaurant cu fetusi (umani) in meniu, daca e sa fie adevarate toate stirile astea, e clar ca ne ducem p... de suflet..


Sent from my iPhone using Tapatalk


Asa au procedat si altii, Grecule. Prima data au inceput cu barurile destinate lor, dupa care au iesit in strada sa se manderesca cu ce fac. Usor, usor a inceput sa fie desuet sa umbli la femei. La asta a contribuit si Tariceanu, care, in loc sa-si vada de treaba lui a intrat in politica. Ne avand cu ce-l agata DNA-ul vostru, a inceput propaganda sa-l huleasca pt ca umbla prea mult la femei. Acu' vad ca si el sa sucit si intra prin dos sa-si ia permisul de conducere. Asta e apocalipsa de care vorbeste biblia. O sa ajungem, dupa ce ne f@#& in cur sa ne manance si de vii.
Dar, nu-i pb a, că suntem rezistenți.
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6590
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 10648 times
Been thanked: 14444 times

Anterior

Înapoi la Gastronomie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori