April scrie:Nici ciolanul nu mai e ce era...ciolan mezel
Pe alea bune le-au luat politicienii...
Cu magazinele lui Daea nu ati fost de acord. Acum folosim ce avem in hipermaeketuri.
Citeam acum cateva zile un articol despre taranul roman care pune cacareze de oaia ca sa prinda laptele gust de oaie.
https://economie.hotnews.ro/stiri-agric ... ptelui.htm De ce apar asemene stiri? Sunt adevarate? Cred ca raspunsul il avem in ultima fraza din articol.
Cojocaru a mai spus că, în hipermarketuri şi în comerţul civilizat, această practică nu este posibilă, pentru că toată marfa este controlată de producători, comercianţi, ANPC şi direcţiile sanitar-veterinare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor. Cu alte cuvinte, nu luati de la ei luati de la noi!
Faza asta cu cacareaza de oaie nu e inventia lor. An intalnit-o in copilarie cand incercau ciobanii sa si "ia fața unul altuia" la vanzari. Bagau textul asta, da-l incolo pe ala ca baga cacareze de oaie in lapte ca sa miroasa a oaie. Soarta a facut sa traiesc printre ei si sa vad conditiile in care mulgeau oile si modul in care pregateau branza. A nu spurca laptele era un lucru sfant pt ei. Ma rog, e mult de spus pe tema asta.
Intrebarile care se pun aici sunt, in ce lapte baga cacareze de oaie? Daca laptele e de oaie nu mai trebuie sa bage cacareze pt ca deja are miros. Daca e de vaca tot nu trebuie sa bage cacareze pentru ca laptele de vaca se vinde mult mai bine si mai repede decat cel de oaie. De ce sa transform un produs usor vandabil in unul greu vandabil? Mai ramane doar laptele praf.
Pe sistemul asta va sfatuiesc sa nu mai mancati paine facuta din grau romanesc ci din aluat congelat adus din import. Graul romanesc e stropit cu rahat uman luat din wc urile din fundul curtii. Asta e si motivul pt care taranii nu vor sa renunt la wc urile alea.

Am pus maimutoii astia care rad sa nu existe vreun dubiu ca e o gluma. La cata credulitate am vazut in ultima vreme .......