BLOGUL NOSTRU

Lunea Curată

De ce spunem "kala koulouma" în Lunea Curată? Ați fost vreodată la faimoasele carnavale grecești din Februarie și Martie? Distractiv, nu? Dar știți ce seCitește mai mult »

Bună dimineața la cafedaki!

Cafeaua este un savoir-vivre în cultura greacă. Grecii iau foarte în serios acest tabiet. Prin urmare, este potrivit ca un învățăcel de limba greacă săCitește mai mult »

O propunere de lectură: Hristos răstignit din nou, de Nikos Kazantzakis

Dacă sunteți pasionați de literatura greacă, unul dintre cei mai buni autori, care credem că merită a fi citit, este Nikos Kazantzakis. Autor grec deCitește mai mult »

Ziua Tatălui – Η ημέρα του πατέρα

Azi este Ziua Tatălui în Grecia. V-ați întrebat vreodată cum se se spune în limba greacă "La mulți ani, tată!"? Iată mai jos câteva frazeCitește mai mult »

Plimbare prin Atena

Atena este capitala Greciei și cel mai populat oraș din Elada. Fondată în antichitate, această minunată metropolă a găzduit filozofi și sofiști, precum Plato, Socrate,Citește mai mult »

Parga

Parga este destinația perfectă pentru doritorii de combinații între diferite activități și puțină relaxare. Plaja Valtos, cea mai renumită din Parga, este cea mai lungăCitește mai mult »
1 2 3