Acheron Kayak Eco Tour, Ammoudia – PREVEZA

Acheronul este universal cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca râul sufletelor, deoarece în apele sale barcagiul Charon a dus sufletele morților la Lacul Acherousia. Homer menționează că după insula Circe, Ulise vizitează râul, căutând sufletul lui Teiresias pentru a găsi calea înapoi către țara lui..

Râul aparține astăzi ariilor protejate ale rețelei Natura. Apele sale bogate în nutrienți, găzduiesc o floră și faună unică, oferind un refugiu minunat pentru multe specii din natura Greciei.
Explorarea lui cu canoea și caiacul oferă experiențe unice vizitatorului.

Traseul, de o frumusețe incomparabilă, este potrivit pentru toate vârstele (nivel de dificultate 1). Vom facem opriri pentru observare şi fotografiere (cuiburi de vulturi agăţaţi, ţestoase de apă etc.).

Descrierea excursiei:

Întâlnindu-ne la bază,în Ammoudia, vom face o mică lecție la mal despre cum să vâsliți, cum să întoarcem, cum să stați în canoe și să învățăm tehnicile de bază ale caiacului. Apoi ne îmbrăcăm vestele de salvare și intrăm în apă împreună. Râul din fața bazei este ca un lac în care exersăm. Se întoarce la dreapta – stânga – înainte – înapoi.

După un timp, când canoele sunt gata, începem excursia.

Traseul este însoțit de un ghid în propria canoe. Este important ca oaspeții să conducă singuri caiacul. Râul are la început un debit de 4 km/oră, iar pe măsură ce ne apropiem de mare se comprimă și devine și mai lent. Pe parcurs fotografiem cuiburi de vulturi, țestoase de apă și aflăm despre Acheron, necromantul. Terminăm cu 50 de metri înainte de mare și ne întoarcem la bază cu microbuzul.

Este necesar săaveți la voi:  costum de baie – tricou – pălărie – apă. Camerele sunt puse intr-o pungă impermeabilă și la 5 minute duăa inceperea excursiei le puteți folosi.

Localizare: https://www.google.com/maps/place/Acheron+Kayak+ECO+TOUR+KAYAKING+(PARGA+-+PREVEZA)+RIVER+GUIDED+SUP+TRIPS/@39.2359631,20.4098436,11z/
Ammoudia, Preveza
Facebook: https://www.facebook.com/AcheronKayak
Website: acheronkayak.gr
Email: acheronkayak@hotmail.com
Tel: +30 697 770 0122