Restaurant Misilrou, Kornos – LIMNOS

Ce sau cine este Misirlou?

Retaurant Misirlou, în traducere “egipteană” (din turcă „Mısırlı”; derivat la rândul său din arabă „Mișr”, „Egipt” care înseamnă „egiptean/egipteană”) este titlul unui cântec rebetiko grecesc.  Cântecul, este foarte popular astăzi în patru genuri muzicale complet diferite: rebetiko, muzică populară din Orientul Mijlociu, muzică evreiască jucată la nunți și sărbători (Klezmer) și surf rock.

Cântecul a fost interpretat pentru prima dată de orchestra rebetiko a lui Michalis Patrinos din Atena în 1927. Așa cum a fost cazul aproape tuturor cântecelor de început de rebetiko, compozitorul original a rămas necunoscut, iar compoziția a fost creditată liderului companiei. Cel mai probabil, melodia a fost compusă colectiv de muzicieni, practică frecventă la acea vreme, în timp ce versurile au fost aproape sigur ale lui Patrinos. În versiunea originală, numele fetei din titlu a fost pronunțat de Patrinos „Mousourlou”, cu un accent puternic de Smyrna (Izmir).

Unde suntem?

Numele satului nostru pitoresc cu frumoasele sale clădiri neoclasice este Kornos și și-a luat numele de la fântâna (“κρουνό”) care a existat în zonă și de la apa sa abundentă. Din acest loc provin mulți binefăcători ai insulei, în principal imigranți egipteni. Mai celebru a fost Ulise I. Pantelidis (Οδυσσέας Ι. Παντελίδης), cu banii căruia a fost cumpărat Pantelideio, TEL Myrina de astăzi.

De ce Restaurant Misirlou?

Această relație directă a locului nostru cu Egiptul, cu Asia Mică și cu populațiile dezrădăcinate, precum și influența acestei culturi culinare, dar și preferințele noastre muzicale ne-au condus la crearea și numirea tavernei sau mai exact a Mezedopoleio-ului nostru, Misirlou.
Sperăm că după vizita dvs. la noi și după această călătorie a gusturilor și muzicii, ceea ce vă va rămâne în suflet va fi pasiunea care a dus la împlinirea acestui vis de ani de zile.

Persoana de contact rezervări: Stavros Porfuriou, tel: +30 6984672260, limba greacă și engleză.

Localizare: https://www.google.com/maps/place/Mysilro%C3%BA/@39.9175688,25.1175524
Facebook: Restaurant Misilrou
Tel/WhatsApp: +30 698 467 2260