Mavroudis Olive Oil, Vraganiotika – CORFU


Frații Mavroudis dețin și operează o foarte bine cunoscută și, probabil, cea mai mare moară de extracție a uleiului de măsline, în beneficiul proprietarilor de măslini dintr-o zonă de întindere semnificativă din Corfu, Grecia.
Moara de măsline a fraților Mavroudis este modernă, fiind dată în funcțiune în anul 1992, și fiind prima în care s-a folosit procesul de extracție la rece a uleiului. Aici sunt procesate atât recoltele de măsline ale familiilor pe care le culeg din cei 2.000 de măslini ai lor cât și recoltele de măsline provenind de la alte 800 de familii de localnici și fermieri profesioniști.
Uleiul de măsline extravirgin de cea mai bună calitate este selectat manual pentru îmbuteliere.

Uleiul de măsline extravirgin este o sursă semnificativă de antioxidanți și grăsimi sănătoase. Este compus în principal din grăsimi mononesaturate (aproximativ 73%), cu efecte benefice pentru inimă.

Livada de măslini

Familia Mavroudis deține în proprietate 2.000 de măslini care prosperă în numeroase plantații, o mare parte aparținând soiului local Lianolia Kerkira, un soi originar din Corfu și din regiunea Mării Ionice, cu exemplare acare ajung și până la 700 de ani! În condiții de îngrijire adecvate, acest soi produce un ulei de măsline extravirgin de calitate excepțională, bogat în polifenoli benefici.
Alte soiuri care se regăsesc pe plantațiile familiei Mavroudis includ și soiurile Koroneiki, care au fost plantate mai recent, și din care se obține un ulei de măsline cu o culoare verde intens, cu o aromă fructată și delicată și ulei bogat în substanțe organoleptice prețioase și vitamine și cu aciditate redusă.

Metoda de recoltare a măslinelor
Există două modalități principale de a recolta măsline pentru ulei, recoltarea manuală și recoltarea folosind unelte specializate. Nicio metodă de recoltare nu este mai bună decât cealaltă, calitatea măslinei este determinată în cele din urmă de modul în care este executat procesul.

Cheia pentru obținerea uleiului de măsline de înaltă calitate începe de la cunoașterea momentului potrivit pentru a recolta măslinele. Gradul de maturizare a măslinelor în momentul recoltării determină, în cele din urmă, gustul uleiului de măsline, măslinele mai verzi producând în general un ulei extravirgin de calitate superioară, cu o aromă intensă de iarbă.

Recoltarea debutează în ultimele săptămâni ale lunii octombrie, recoltăm manual măslinele familiilor noastre folosind greble vibrante care scutură ușor fructele pe plase ușor ridicate deasupra solului, astfel încât atunci când cad să nu fie învinețite. Această metodă este folosită de o mulțime de fermieri din regiune care vin la moara noastră pentru procesul de extracție. Fiecare recoltă de măsline este transportată la moara familiei și este presată în 24 de ore.

Uleiul de măsline extravirgin reprezintă cea mai înaltă calitate a uleiului de măsline. Este un ulei de măsline natural care are o aciditate liberă, exprimată ca acid oleic liber, de cel mult 0,8 grame la 100 de grame, și fără defecte senzoriale. Ca urmare a calității sale înalte și a prelucrării minime, EVOO (ulei de măsline extra virgin) este bogat în antioxidanți naturali, vitamina E și fitosteroli din fructele de măsline și nu conține grăsimi trans artificiale care pot fi produse în timpul rafinării.

EVOO se face pur și simplu prin zdrobirea măslinelor și extragerea sucului. Este pur și simplu sucul de măsline proaspete și sănătoase, care conțin nutrienții care susțin sănătatea pentru care uleiul de măsline este renumit.

Uleiuri de măsline Gourmet
Familia Mavroudis este foarte mândră să-și prezinte uleiurile de măsline Gourmet care au fost premiate în nenumărate rânduri. Rețeta secretă pentru fiecare ulei Gourmet, pusă la punct și verificată cu multă atenție include numai cele mai proaspete produse locale și măsline verzi de înaltă calitate. Acestea sunt uleiurile uimitor de delicioase, pe care le comercializăm:

Ulei de măsline cu portocale
Ulei de măsline cu lămâie
Ulei de măsline cu usturoi
Ulei de măsline cu busuioc
Ulei de măsline cu rozmarin
Ulei de măsline cu mentă

Localizare: https://www.google.com/maps/place/39%C2 … 19.9143006
Vraganiotika, Corfu
Facebook: https://www.facebook.com/mavroudisoliveoil
Website: https://oliveoilcorfu.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/mavroudis_olive_oil/
Email: mavroudiolivepress@gmail.com
Tel: +30 2661076759