“Michalis” Fishing Tourism, Svoronata – KEFALONIA

14

“Michalis” Fishing Tourism vă ajută să experimentați aventura autentică a pescuitului de homar pe o adevărată barcă de pescuit, tradițională, grecească împreună cu prietenii sau familia dvs!
“Michalis” Fishing Tourism este o afacere de familie locală, pornită ca un hobby de către Gerasimos Messoloras, tatăl actualului căpitan Michalis Messoloras, cel care vă întâmpină la urcarea în barca alături de soția sa Antonia Vassiliou-Messolora și vă împărtășește din tainele despre marea lui dragoste: MAREA!

Astăzi toată lumea din Kefalonia vorbește despre peștele căpitanului Michalis, cel care i-a inspirat pe tinerii insulei să se angajeze profesional în pescuit și în turismul piscicol, fiind pionier în implementarea turismului piscicol în Kefalonia, licențiat dar și printre primii în Grecia.

Programul zilei:
Excursia începe dimineața la ora 8 din portul Agia Pelagia din Svoronata, la 10 km de Argostoli (capitala insulei). Antonia vă întâmpină cu un tort handmade pe care îl pregătește în fiecare zi pentru oaspeții săi, cafea grecească și suc pentru micii noștri prieteni.
Continuăm până la punctul în care căpitanul Michalis și-a aruncat mrejele peste noapte. Vizitatorii urmăresc îndeaproape procesul de ridicare a plaselor și au ocazia să ajute în măsura în care le este permis pentru propria lor siguranță și să pună orice întrebări doresc.
Metodele tradiționale de pescuit folosite permit vizitatorilor să vadă homari, crabi, creveți, pești scorpion, bibani de mare, dorade și multe altele. Rețineți că sortimentele de pește prins pot varia de la o zi la alta și nu sunt, întotdeauna, aceleași.
Imediat ce plasele se ridică, încep să curețe și să depoziteze peștele în răcitoarele speciale cu gheață, așa cum spune legea.
După pescuit, ne îndreptăm spre o plajă (aproape de locul unde pescuim), unde nu există acces cu mașina, ci doar cu barca. Acolo vizitatorii se bucură de soare și au ocazia să înoate în apele albastre cristaline ale Kefaloniei, în timp ce căpitanul și soția sa Antonia pregătesc prânzul în fața ochilor vizitatorilor.
Michalis va pregăti cele mai bune spaghete cu homar pe care le-ați gustat vreodată (în mod firesc când au fost prinși homari) sau «bourgeto» un preparat tradițional din Kefalonia gătit cu diferite tipuri de pește. La prânz vor fi adăugate și diverse specialități de pește prăjit. Antonia folosește doar produse din propria fermă ecologică, alegând legume de primă calitate pentru delicioasele sale salate (salata grecească și salată de cartofi), uleiul folosit în salate fiind din propria livadă de măslini.
Vinul de care se bucură vizitatorii provine dintr-un soi local din podgoria personală a lui Kapetan Gerasimo, tatăl lui Michalis.
După prânz sunt oferite fructe din livada proprie a familiei, în timp ce oaspeții se relaxează în umbra bărcii.
După masă, începe încet întoarcerea în port.
Durata excursiei este de la 8 dimineața până la 4 după-amiaza.

Sunteți gata să vă bucurați de această excursie în apele albastre adânci ale Mării Ionice și să întâlniți delfinii și țestoasa Caretta-Caretta?!
Contactați-ne și vă putem planifica excursii private, pescuit la asfințit sau pescuit în restul anotimpurilor și atunci când vremea o permite!

https://www.youtube.com/shorts/52ZLpcZ88Ok

Localizare: https://www.google.com/maps/place/Fishi … 20.5149982
Svoronata, Kefalonia
Facebook: https://www.facebook.com/kefaloniafishingtourism
Website: https://michalisfishingtourism.com/
Instagram: https://www.instagram.com/fishingtourismkefalonia/
E-mail: fishingtourism@yahoo.com
Tel: +30 695 558 8556
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCsqhg … XQaxRzJNwg