Brizole cu sos aioli (Μπριζόλες με σως aioli)

Vreți un fel de mâncare rapid și gustos, care să-i lase pe toți cu gura căscată? Cu niște fripturi și câteva ingrediente proaspete din frigider, aveți o opțiune grozavă de prânz în doar 10 minute denumită Μπριζόλες με σως aioli (Brizole cu sos aioli).

Ingrediente:

Pentru carne, fripturi de porc (obținute dintr-o bucată de ceafă, de exemplu), aproximativ la fel de multe fripturi egale ca număr cu oaspeții pe care îi aveți, chimen, sare, piper și ulei de măsline. Pentru sos pregătiți un cățel de usturoi, sare, piper, pătrunjel și o lingură de maioneză.

Μπριζόλες με σως aioli I (sursa: Eva Zervaki, Fototeca personală, 04 iunie 2023)

Cum se prepară

Într-o tigaie puneți puțin ulei de măsline să se încingă. Apoi, adăugați fripturile marinate, una câte una, și gătiți-le aproximativ între 3  și 4 minute pe fiecare în parte pe ambele părți (în acest moment, depinde cu adevărat de cât de bine doriți să gătiți friptura).

Μπριζόλες με σως aioli II (sursa: Eva Zervaki, Fototeca personală, 04 iunie 2023)

Între timp, într-un castron mic cu sos adăugați maioneza și condimentele. Tăiați mărunt niște pătrunjel și un cățel de usturoi, pe cât de subțire este tăiat usturoiul, cu atât este mai bun gustul. Amestecați sosul și adăugați cât de mult ulei de măsline doriți, ca sosul să curgă puțin. Până când sosul gustos este gata, fripturile vor fi gata! Scoateți-le din tigaie si lăsați-le să se odihnească deoparte între 3 și 4 minute. Procesul lor de gătire va continua chiar și după ce le veți scoate de pe foc. Apoi tăiați bucățile de carne în fâșii sau în bucățile dumneavoastră preferate și serviți-le cu puțin din acel delicios sos aioli și/sau cu orice alte garnituri preferați!

Poftă buna! 😊

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Eva ZERVAKI. Mulțumim🙂.

Search