Atena este capitala Greciei și cel mai populat oraș din Elada. Fondată în antichitate, această minunată metropolă a găzduit filozofi și sofiști, precum Plato, Socrate, Aristotel, Protagoras, Critias, și lista poate continua.

Atena, noaptea (sursa: Reli Giurca, Forum Atena, 28 februarie 2023)

Dezvoltarea orașului spre forma sa actuală s-a realizat după anul 1834, atunci când Grecia și-a căpătat independența și a început să urmeze modelul țărilor dezvoltate din vestul Europei.

Centrul Expozițional și Grădina Zappeion (sursa: Eva Zervaki, Instagram, 2022)

Într-o plimbare pe străzile și străduțele din Atena, puteți descoperi comori culturale de mai mică și mai mare importanță, precum structura caselor ce datează din antichitate în Agora Romană, băile Vânturilor sub Acropolis, scările din încântătorul și exoticul cartier Plaka.

Muzeul arheologic Stoa lui Attalos și stoicismul (sursa: Flavia Petra, Forum Atena, 13 aprilie 2023)

Puteți gusta loukumades, proaspete și delicioase, pe Stradă Aiolou 84, un magazin cu mulți ani de tradiție neîntreruptă. Puteți încerca și faimoasa “Koulouri Thessalonikis”, o gustare de patiserie, în formă de inel, populară printre tineri precum și printre adulți și ideală pentru o gustare pe fugă!

Străduță îngustă din Atena, cu vedere spre Dealul Filopappou (sursa: Eva Zervaki, Instagram, 2022)

Merită și o vizită a noului muzeu Acropolis precum și a stadionului Panatheniac sau a locului sacru Kallimarmaro, acolo unde primele ediții ale Jocurilor Olimpice au fost găzduite în onoarea zeiței Athena. Știați că atletul Spyros Louis a ocupat primul loc la maratonul din 1896?

Stadionul Panathenaic (sursa: Reli Giurca, Forum Atena, 01 martie 2023)

Istoria și secretele unei metropole de aceste dimensiuni sunt imposibil de cuprins într-un singur articol, de aceea va încurajăm să vizitați Atena, să trăiți propria experiență în cea mai veche capitală a Europei și să îi descoperiți poveștile și legendele rostite prin viu grai de locuitorii acestei superbe aglomerări urbane.

Parthenon, pe timp de noapte (sursa: Cati Sfetcu, Forum Atena, 14 aprilie 2023)

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Eva ZERVAKI. Mulțumim🙂.

Search