O propunere de lectură: Hristos răstignit din nou, de Nikos Kazantzakis

Dacă sunteți pasionați de literatura greacă, unul dintre cei mai buni autori, care credem că merită a fi citit, este Nikos Kazantzakis.

Autor grec de origine din Creta, Kazantzakis este cunoscut la nivel mondial, călătorind mult, fiind fluent în multiple limbi și folosind talentul său în a traduce texte și în a-și transmite ideile prin intermediul paginii, direct înspre sufletele oamenilor. Pe parcursul vieții sale, a fost înaintată o propunere de a-l excomunica, către Biserica Ortodoxă din Grecia, refuzată însă. Existența propunerii este cel puțin ironică, dată fiind afinitatea autorului pentru credință și religie.

Multe din cărțile lui Nikos Kazantzakis au fost traduse într-o varietate de limbi, inclusiv în limba română.

Hristos răstignit din nou, de Nikos Kazantzakis (sursa: Eva ZERVAKI, Forum Carti, 28 august 2023)

Una dintre cărțile sale “Hristos răstignit din nou”, abordează tema frământărilor efemere ale unui tânăr, pe nume Manolis, în urma discuțiilor și a planului unor consăteni de a recrea Înălțarea lui Iisus Christos, pentru Sărbătoarea Pascală ce urmă să vină. Manolis primește rolul lui Iisus Christos și alege tehnica interpretării metodice a rolului său, dedicându-se nu doar unei transformări fizice ci și unei transformări mentale. Acesta parcurge momente de claritate mentală, se izolează și îl găsește pe Dumnezeu, îmbolnăvindu-se și fiind marginalizat de oameni.

Este o carte cu leitmotiv al credinței, care are darul de a mișca pe cititor, indiferent de viziunea acestuia asupra creștinătății.

Sperăm că o veți fi citit vreodată!

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Eva ZERVAKI. Mulțumim🙂.

Search