Una dintre cele mai ofertante din Marea Ionică, insula Corfu propune locații idilice, din belșug împodobite cu vegetație luxuriantă, îndeamnă la popasuri prelungi în primitoare spații de cazare și incită la descoperirea vestigiilor istorice adăpostite de muzee care își așteaptă vizitatorii.

Golful Faliraki Corfu (sursa: Ramona Piluț, Forum Corfu, 15 iunie 2023)

Orașul care dă numele insulei Corfu se remarcă prin peisajul său urban, caracterizat de rafinament și eleganță, în comparație cu oricare dintre orașele tipice altor insule grecești. Atracțiile turistice prezente la tot pasul în insulă reprezintă motivele pentru care mulți oameni vin sa descopere povestea acestei minunate insule.

Corfu Orașul Vechi I (sursa: Raluca Țuculescu, Forum Corfu, 03 iunie 2023)

Vechiul oraș Corfu este unul dintre cele mai pitorești  din Europa. Centrul orașului propune un labirint de străzi înguste pietruite și pavate precum și scări pe care puteți urca sau coborî pentru a ajunge la terase cu minunate perspective și peisaje precum și la două cetăți importante.

Corfu Orașul Vechi II (sursa: Raluca Țuculescu, Forum Corfu, 03 iunie 2023)

Plimbările în oraș ar putea include, desigur, în funcție de timpul avut la dispoziție, și Palatul Achilleion, Cetatea Angelokastro, Muzeul Arheologic din Corfu, Palatul Mon Repos, Mănăstirea Vlacherna, Mănăstirea Maicii Domnului și Biserica Sfântul Spiridon.

Băile Alekos Corfu (sursa: Ramona Piluț, Forum Corfu, 16 iunie 2023)

In partea de sud a insulei Corfu se află Insula Șoarecelui (sau Pontikonisi în limba greacă), în fapt, o mică insulă stâncoasă, situată în apropierea satului Perama. Frumusețile naturale și legenda sa romantică fac din această insulă una dintre atracțiile turistice din Corfu. Plimbările cu barca și, în anumite zone, scufundările sau snorkeling-ul pot oferi, în egală măsură, clipe de neuitat.

O perspectivă spectaculoasă asupra insulei și a Mării Ionice vă este oferită de o ascensiune pe muntele Pantocrator, care are cel mai înalt vârf din Corfu. O sumedenie de trasee turistice vă așteaptă să explorați zona și să vă bucurați de minunatele priveliști. În vârful muntelui se află o mică biserică, dedicată Sfântului Pantocrator, moment de reflecție și pioșenie.

Peninsula Kanoni oferă o panoramă atrăgătoare, cu multe peisaje impresionante, spre insula Vlacherna pe care se află o mănăstire de mici dimensiuni și spre insula Șoarecelui (Pontikonisi) și micul lac cu apă sărată care se află în jurul ei.

Canal d’Amour (sursa Simona – Louise Voronca, fototeca personală, 07 iulie 2013)

Canal d’Amour este, poate, locația cea mai faimoasă din Sidari, o stațiune care se află în partea de nord a insulei. Roca moale a falezei, sculptată în diferite forme de către valurile neastâmpărate ale mării, oferă imagini surprinzătoare și o legendă care vă așteaptă să o descoperiți.

Porto Timoni, Afionas (sursa: Nicoleta Doriana Vancu, Forum Corfu, 26 august 2022)

Plajele pe care insula Corfu le propune iubitorilor de soare și bălăceală sunt Paleokastritsa, Issos, Glyfada, Sidari, Agios Gordios, Agios Georgios, Ermones,  Benitses, Nissaki, Pelekas, Dassia și Acharavi.

Agios Gordios (sursa: Aura Zidaru, Forum Corfu, 02 septembrie 2022)

Să cunoașteți puțin și din istoria culinara a insulei Corfu reprezintă, de asemeni o provocare de luat în considerare. O descoperiți la  tavernele aflate la tot pasul și gustând minunatele preparate specifice locului, preparate care reprezintă un real răsfăț culinar.

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Demi Demelza. Mulțumim🙂.

Search