Insula Ammouliani se afla între al doilea și al treilea braț al Peninsulei Halkidiki, între Sithonia și brațul Athos Ammouliani. Este singura insulă locuită din Halkidiki.

Plaja Alikes (sursa: Sissy Tsi, Forum Ammouliani, 30 aprilie 2023)

Vacanțele din Ammouliani cuceresc prin locurile sale deosebite. Ziua începe cu o invitație pe plajele sale cu nisip fin de culoare aurie, marea cristalină, peisajele minunate cu vegetația lor abundentă și puritatea naturii care îmbie la tot pasul.

Plaja Megali Ammos Ammouliani (sursa: Δεπωλας Φώτης, Forum Ammouliani, 06 iunie 2023)

Plimbarea pe insulă printre străduțele fermecătoare vă fac sa descoperiți un mic paradis, fericit rezultat al combinației dintre natură și arhitectură.În centru puteți vizita:

  • un lăcaș ortodox uimitor Biserica Sfântul Nicolae;
  • Școala Veche;
  • Muzeul Popular Ammouliani, unde puteți vedea piese de mobilier specifice, costume  tradiționale, vase de ceramică, țesături, fotografii vechi și multe altele;
  • Portul Pescarilor unde se pot admira micile ambarcațiuni și peisajul idilic.

Istoria și tradiția grecească vă încântă și vă fac să uitați repede de oboseală. Dar dacă aceasta survine, vă puteți opri la o cafenea sau o tavernă, un minunat prilej de a descoperi și delicioasa bucătărie grecească.

Αλυκές! Αμμουλιανή Χαλκιδικής (sursa: Panagivta Kiaki, Forum Ammouliani, 29 mai 2023)

Activități pe insulă:

  • posibilitatea de a practica sporturi nautice și de a vă relaxa într-unul din bărulețele insulei;
  • se pot închiria bărci sau scutere de la agențiile din apropierea portului dar cel mai plăcut mod de a descoperi insula este sa o bateți la pas dacă timpul vă permite.
Plaja Alikes (sursa: Panagivta Kiaki, Forum Ammouliani, 02 mai 2023)

Mâncăruri de o savoare aparte vă fac cu ochiul și alegerile pot fi, întru-câtva, dificil de realizat, motiv pentru care este bine ca în fiecare zi sa comandați diferite alte feluri de mâncare. Veți putea, atunci când vacanța se va încheia, să purtați amintirea delicioasei varietăți de bucate caracteristice insulei.

Unul dintre cele mai frumoase momente din vacanță este cel al apusurilor de soare. Sub seară, coborârea domoală a astrului zilei creează imagini frumoase care merită cu prisosință admirate, cerul se umple de culori, liniștea se așterne treptat iar natura se îndreaptă spre noapte. Fiecare apus diferă, nicicând nu veți regăsi două la fel.

Noaptea, natura lasă loc tumultului serilor grecești, animate de minunata muzică grecească, evenimente care rămân printre preferințele turiștilor. Învățarea de dansuri grecești și oportunitățile de a crea noi prietenii cu turiști care vin din diferite alte părți ale lumii sunt doar două dintre cele mai puternice motive.

Ammouliani (sursa: Demi Demelza, Forum Ammouliani, 28 aprilie 2023)

Pentru ca vacanța care, la un moment dat, se termină, să persiste printre amintirile de peste an, cât mai multe fotografii stârnind melancolia și dorul de vacanță sunt, întotdeauna, binevenite. La fel cum dorul de gusturile autentice ale preparatelor mediteraneene poate fi ostoit încercând una dintre multiplele rețete grecești, impresionându-vă prietenii cu experiențele gastronomice avute în vacanța petrecută în Grecia. Totul este minunat, cu bucate pregătite după o rețetă grecească, inspirate de un pahar de vin bun, împreună cu cei dragi sau cu prietenii.

Descoperiți insula Ammouliani și, probabil, că veți reveni!

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Demi Demelza. Mulțumim🙂.

Search