Samothraki își cucerește vizitatorii cu frumusețile naturii prezente la tot pasul precum cascade, râuri, izvoare, trasee de drumeții, chei și stânci înalte. Puteți explora siturile naturale virgine pe jos, puteți încerca drumeții, puteți face alpinism și puteți să vă bucurați de o excursie cu barca în jurul insulei.

Χρόνια πολλά Ελλάδα! (sursa: Geanina Mitrea, Forum Samothraki, 25 martie 2023)

Plajele cu ape cristaline din Samothraki sunt intacte și izolate, fiind ideale pentru relaxarea la malul mării.

Pachia Ammos Beach (sursa: Geanina Mitrea, Forum Samothraki, 01 mai 2023)

Plaje din Samothraki care pot fi reținute sunt Pachia Ammos, Kipos, Pyrgos tou Fonia, Therma și Giali. Această diversitate oferă posibilitatea de a alege ce vă place pentru a vă putea bucura, pe deplin, de liniște și relaxare.

Fonias (sursa: Raluca Stoica, Forum Samothraki, 22 septembrie 2022)

Dar sa nu uităm nici de piscinele cu roci naturale din Samothraki, cele mai cunoscute fiind Gria Vathra, Fonias, Kleidosi, Gerania si Grigorakis.

Samothraki este o destinație ideală pentru iubitorii de aventură și pasionații de istorie, Grecia fiind cunoscută în întreaga lume pentru istoria sa veche și pentru numeroasele monumente și vestigii arheologice. Astfel, aici puteți vizita multe sanctuare antice, turnuri impresionante și muzee interesante. Dintre cele mai importante atracții culturale și istorice merită a fi menționate Sanctuarul Marilor Zei, Turnurile Gateluzzi, Turnul lui Fonias, Muzeul Arheologic din Samotracia, Muzeul de Folclor din Samotracia și Biserica Panagia Krimniotissa.

Capitala insulei, Chora, se așterne ca un amfiteatru pe coasta Muntelui Saos și este un sat plin de frumos cu alei pitorești. Când vizitați Therma veți fi surprinși de numeroasele izvoare naturale și faimoasa piscină naturală Gria Vathra. De la Therma se pot face drumeții către Muntele Saos și puteți de asemenea să vă plimbați pe fermecătorul port Samothrace din Kamariotissa.

În afară de capitala insulei, Chora, alte localități care merită, cu prisosință, vizitate în Samothraki sunt Therma, Kamariotissa, Paleopoli, Xiropotamos, Ano Meria, Alonia și Profitis Ilias.

Seara vă puteți retrage la o tavernă unde puteți petrece o seara minunată degustând și din deliciile grecești. Și dacă sejurul vi-l petreceți pe timpul verii și a vacanțelor care o animă, festivalurile culturale din insulă vă vor face clipele petrecute și mai memorabile.

Dar neapărat nu uitați să gustați și produsele locale, cum ar fi brânza și mierea, într-unul dintre satele pitorești ale insulei. Și preparatele din acestea, sub forma unor mâncăruri delicioase, pot fi încercate. Pentru a cunoaște mai bine specificitatea locului, este bine să vă familiarizați și cu bucătăria grecească, care propune și haslama (tort înmuiat în sirop condimentat), capră friptă sau la grătar, brânză graviera condimentată, conserve dulci din corcodușe, gutui și nuci, miere de floare.

Descoperiți Samothraki și veți fi fermecați pentru că Samothraki este o insulă fără egal!

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Demi Demelza. Mulțumim🙂.

Search