Kefalonia este insula cu multe priveliști minunate, care îndeamnă la liniște și mult soare dar și la degustarea unor preparate culinare locale delicioase, la prețuri acceptabile.

Kefalonia îndeamnă la vizitarea câtorva locuri precum peșterile Melissani, Drogarati și Lassi. Din Lassi este ușor de ajuns în capitala Argostoli care este, cu siguranță, locul potrivit pentru a începe descoperirea spiritului acestei frumoase insule.

Argostoli, Kefalonia (sursa: Adi Parfene, Forum Kefalonia, 19 iunie 2023)

Agrostoli este un oraș de litoral foarte plăcut, tipic grecesc, modern și prietenos. Principalele  atracții ale orașului care pot fi vizitate sunt Muzeul de Arheologie, Catedrala și Zidurile Ciclopeane.

Portul Agrostoli, Kefalonia (sursa: Mihaela Silia, Forum Kefalonia, 25 iunie 2023)

Faleza orașului are, ca principal „reper” podul De Bosset care leagă orașul de malul opus al golfului denumit Tabakika, unde se află clubul de iaht și noul port. Este un pod exclusiv pietonal, coborât ca nivel și aproape fără arcade, care oferă o priveliște frumoasă asupra orașului și a întregului golf. Strada paralelă cu faleza se numește Lithostroto, de asemeni pietonală, unde se află cele mai importante magazine din Argostoli, dar și  două biserici, una catolică care poartă numele de San Nicolae și una ortodoxă denumită Agios Spyridon. Daca va plimbați spre piața principală, puteți descoperi restaurante cu terase atrăgătoare unde veți putea gusta din minunatele mâncăruri cu specific local.

În extremitatea nordică a orașului se află farul Sfântului Theodoro precum și locul numit Katavrothes (Doline). Dolinele reprezintă un fenomen geologic uimitor, apa mării strecurându-se prin câteva crăpături și, urmând poteca subterană, ajungând la lacul lagunar Melissani, care este situat la 15 km distanță, între localitatea Sami și Agia Efimia.

Sami este un oraș întins, așezat între dealuri și mare și caracterizat de o atmosferă modernă și în același timp deosebit de fermecătoare, care merită a fi descoperită prin vizite dedicate. Poziția strategică a orașului permite plecarea în excursii organizate pentru vizitarea restului insulei.

Plaja Fteri, Lixouri, Kefalonia (sursa: Christina Karousu, Forum Kefalonia, 29 mai 2023)

Lixouri este al doilea oraș al insulei, cu case vopsite în culori pastelate și verande cu decoruri minunate, înșirate pe malul unei mării, mereu plină de iahturi și ambarcațiuni de mici dimensiuni. Accesul în Lixouri este mai simplu pe cale maritimă decât pe cale rutieră.

Portul Lixouri, Kefalonia (sursa: Mihaela Silia, Forum Kefalonia, 25 iunie 2023)

Lixouri poate fi punctul de plecare în explorarea minunatelor plaje Platia Ammos, situate la circa 12 km, localității Paliki, a frumosului sat Atheras precum și a golfului său care duce la plaja cu același nume: o combinație absolut idilică de mare în culori minunate, plajă, stânci și verdeață.

Assos, Kefalonia (sursa: Ramona Piluț, Forum Kefalonia, 17 iunie 2023)

Assos este o localitate situată în partea de nord a Kefaloniei. Emblematica plajă Myrtos și multe alte locații atractive dau farmec acestui mic sat adorabil, îngust pe un istm de doar 55 de metri.

Assos, Kefalonia (sursa: Valeria Vițu, Forum Kefalonia, 02 iulie 2023)

Nu departe de Argostoli și aproape de Assos se află micul sat Fiskardo care este un loc de vizitat oricând vă petreceți o vacanță în Kefalonia.

Fiskardo, Kefalonia (sursa: Valeria Vițu, Forum Kefalonia, 02 iunie 2023)

Câteva plaje care merită a fi vizitate sunt menționate în continuare.

Plaja Petani, Kefalonia (sursa: Pietro Antonio Luceri, Forum Kefalonia, 31 mai 2023)

Myrtos este o plajă care vă va cuceri cu culoarea sa albă și forma de semilună. Drumul de la Argostoli la Myrtos durează aproximativ 40-45 de minute cu mașina. Drumul este plin de curbe și destul de abrupt, dar nu imposibil de parcurs. Myrtos este o plajă cu nisip alb și pietricele mici.

Plaja Myrtos, Kefalonia (sursa: Ramona Piluț, Forum Kefalonia, 17 iunie 2023)

Kaminia este o plajă reprezentând un amestec perfect de atmosferă sălbatică și confort total pentru familii. Plaja Kaminia, situată în sud-estul insulei, este printre cele mai iubite și populate din întreaga Kefalonie. Drumul cu mașina de la Argostoli la Kaminia durează aproximativ 50 de minute. Plaja este situată în apropiere de satul Skala. Kaminia este o plajă cu nisip foarte fin.

Plaja Antisamos se află la aproximativ 30 km de Argostoli, la capătul unui drum care poate fi parcurs cu mașina în aproximativ 45 de minute până la o oră. Mijloacele de transport în comun îl parcurg în aproximativ o oră și 23 de minute. Plaja Antisamos este o plajă de coastă cu pietriș de un alb ca zăpada și foarte fin. Mandolina Căpitanului Corelli este un film care a făcut o binemeritată publicitate acestei plaje.

Plaja Lourdas, Lourdata, Kefalonia (sursa: Dan Adrian Dragan, Forum Kefalonia, 16 mai 2023)

Limenia este o plajă cu un amestec de nisip, pietricele și stânci pe care se așază pescărușii pentru un moment de odihnă. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe fără pretenții, departe de agitația care domină Kefalonia, atunci plaja luxurianta și sălbatică din Limenia este, fără îndoială, locul perfect! Situată în sudul insulei, Limenia se află la aproximativ o oră de capitala Agrostoli. Această distanță poate fi parcursă cu mașina sau cu transportul public (caz în care, timpul de a ajunge la destinație este mai lung cu aproape o oră). Plaja Limenia are două treimi pietricele, o treime pietriș fin și nisip.

Plaja Ammes, Kefalonia (sursa: Adi Parfene, Forum Kefalonia, 19 iunie 2023)

Skala este o plajă situată în satul cu același nume. Ea se caracterizează prin aspectul mai „cosmopolit” și prin apropierea dintre mare și pădurea de pini, o priveliște cu adevărat provocatoare. Plaja, dotată cu toate accesoriile necesare, poate fi remarcată prin curățenia și organizarea impecabilă. Situată în sud-estul insulei Kefalonia, Skala se află la 36 km de Argostoli. Drumul până la destinație durează între 53 de minute (cu autoturismul personal) și aproximativ o oră și 10 minute, cu transportul public. Plaja Skala are nisip auriu cu bobițe de dimensiune medie și pietricele.

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Demi Demelza. Mulțumim🙂.

 

Search